Sayfalar

24 Haziran 2012 Pazar

Peynir...

Çocukluğumda da bugün de sütle aram pek olmadı, anlaşamadık bir türlü... Ama peynirle ilişkilerim o kadar iyiydi ki, sanırım pek sorun olmadı kalsiyum açısından...

Bir iki peynir önerisi yapacağım, amaç reklam değil, sadece ağız tadı...

Doğruluk Ezine...

Bu markayı bana keşfettiren Alper paşama ne kadar teşekkür etsem az.. Ezine peyniri zaten her zaman lezzetli ama bu başka bir olay... Bazı peynirler vardır, yerken canınız rakı ister, işte bu arkadaş bunların elebaşı...

Pınar Cheddar...

Tost sevmeyen yoktur, hele güzel bir tost ekmeği varsa, tercihe göre biraz da sucuk, nispeten hafif ama çok lezzetli bir yemek alternatifi... Burada da pınar cheddar kesin favorim... Erime yeteneği ve lezzetiyle her zaman harika...

İzmir tulumu...

Bizim Ankara'da Çayyolu pazarında bur peynirci var, onun sattığı bir "baba izmir tulumu" var ki, yemeye kıyamazsınız, o kadar lezzetli... İzmir Tulumu'nu güzel kılan, lezzeti kadar, eğer isterseniz tost ve sandviçlere olan katkısı... Kıyabilirseniz tabii :)

Hellim...

Kıbrıs kökenli bu peynir iki şekilde süsler soframı... Ya ızgara olarak, ya da makarnada... Her iki durumda da önerim, genellikle çok tuzlu bir peynir olduğu için mümkünse en az 2-3 saat, ideali bir gece hellimi suda bekletmek... Izgarası için mangal imkanı varsa zaten sorun yok, yoksa, az zeytinyağı gezdirilmiş bir tavada hellimi kızartın... Ana yemek bile olacak kadar lezzetli olacak ona emin olun... Ya da yeni haşladığınız bir makarnaya da rendeleyebilirsiniz... O kendine has dokusuyla makarnaya çok yakışıyor...

Parmesan...

Peynir aleminin kralı parmesan, onu anlatmaya satırlar yetmez... Doğal olarak İtalyan mutfağının vazgeçilmez parçası olan Parmesan, makarna, pizza, lazanya ve salatalar kadar, şarap yanına kendi başına da enfes bir eşlikçi...

Dil peyniri...

Erime kapasitesi sayesinde yine tost gibi yemeklerin baştacı bir malzeme de dil peyniri... Bu aralar Tahsildaroğlu Dil Peyniri kesin favorim, nefis bir peynir...

Peynirler konusunda şimdilik bu kadar, zaten tariflerde kullandıkça daha detaylı anlatmaya çalışacağım :)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder