Ben tabi evde yapılabilecek, tavaya kolay sığabilecek cinsten ufak gözleme börekleri yapıyorum. Dışarıda bulacağınız cinsten el açması devasa gözlemelerden değil. Ama onları yapabilmek için de oklavayla hamur açmak lazım, ki ben daha o kıvama gelmedim :)
İşimiz çok basit. Önce malzemeler:
- 3-4 adet yufka
- 150 gr dana kıyma
- 1-2 adet sivribiber
- 1 adet ortaboy kurusoğan
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
- tereyağı
Hafif tereyağı eritilmiş tavanın içerisinde, sığacak kadar böreği aynı anda pişiriyorum. Gerektikçe azar azar tereyağı eklemekte fayda var, hem daha lezzetli oluyor, hem de yufkalar yanmıyor :)
Piştiği zaman bu arkadaşlar aşağıdaki gibi görünüyor, ve inanın bana, lezzeti görüntüsünden bile daha güzel oluyor :)
Farklı çeşitler yapmakta mümkün, benim bir favorim de sucuk ve taze kaşardan oluşan bir versiyon, onun haricinde içini nasıl isterseniz kafanıza göre düzenleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder